Pas op voor domeinnaamfraude

Steeds vaker krijgen wij reacties van klanten dat deze zijn benaderd door een bedrijf die ze vertelt dat hun domeinnaam in een andere extensie geregistreerd zal worden.
Dit doen ze zelfs onder het mom "Wij hebben de opdracht van BWEB".

Natuurlijk is hier niets van waar!

Wat is domeinnaamfraude?

Bij domeinnaamfraude benaderen criminelen u als domeinnaambezitter met een verhaal dat een ander bedrijf dezelfde domeinnaam als u wil registreren, maar dan met een andere extensie (bijvoorbeeld .eu, .com, .info enz.). Als u dit wilt voorkomen bieden deze "bedrijven" aan de domeinnaam voor u te registeren, echter voor een veel hoger bedrag of voor een veel te lange periode (10 jaar is geen uitzondering). Als u zelf op onderzoek uitgaat ziet u dat deze domeinnaam gewoon vrij is en door iedereen te registreren.

Hoe herkent u domeinnaamfraude?

  • U ontvangt ongevraagd post, e-mail of telefoon.
  • Het betreffende hostingbedrijf is geen lid van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Op deze pagina zijn wij te vinden: https://www.sidn.nl/alle-registrars.
  • De bedragen of de periode voor het registreren van de domeinnaam is vele malen hoger dan wij dit aanbieden.

Bent u slachtoffer van domeinnaamfraude geworden?

Dan vindt u via deze link meer informatie: https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-abc/dupe-domeinnaamfraude-nu/

Bent u benaderd en heeft u interesse in de vrije domeinnamen?

Als u bent benaderd voor deze vrije domeinnamen en heeft u interesse, noteer deze domeinnamen en neem contact met ons op. Wij kunnen deze domeinnamen tegen een normaal tarief en voor de gebruikelijke periode voor u registreren.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Neem contact op